Събота, 03 Ноември 2012 16:41

Павликенчанка написа ретро историята на Бургас

Павликенчанката Соня Кехлибарева събра в книга историите за хора и събития, които описват ретро духa на Бургас. Атмосферата на крайморския град от миналия век е събрана в страниците на книгата „Ретро Бургас”, първа за авторката, която от 1976г. живее в града на своя съпруг.
„Книгата "Ретро Бургас" е връщане назад във времето и историята на морския ни град. Опит да разкажа прелюбопитни забравени или непознати събития и факти. Исках да открия нови детайли, например, за построяването на летището край Бургас от френската авиокомпания "Сидна", за това как са рекламирали туризма по море чрез "Гостоприемна морска седмица" и откриването на Морското казино, за първия рибарски музей, открит от Ячо Кабаивански, баща на оперната прима Райна Кабаиванска”, разказва авторката за своите открития.
Соня е обикнала Бургас като роден град. Макар да е родена на повече от 200км от морския бряг, тя е написала над 70 статии за историята на своя втори дом. Те са излизали вече на страниците на в.„Фактор”, но днес достигат до нас подвързани заедно с много ценни фотографии в едно изключително увлекателно и значимо издание.
Георги Бъчваров

Прочетена 1298 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.