Печат на тази страница
Събота, 03 Ноември 2012 16:45

192 първолаци тръгнаха на училище в общината

Посланикът на Великобритания,
кметът и началникът на РИО
откриха новата учебна година


  192 са първолаците през новата учебна година в община Павликени. Всеки от тях получи пъстра книжка с приказки с лично посвещение от кмета инж.Емануил Манолов.
  Символично начало на учебната година дадоха посланикът на Нейно британско величество Н.Пр. Джонатан Алън, кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, председателят на ОбС Павликени инж.Дончо Дончев, началникът на РИО Розалия Личева и председателят на център „Амалипе” Деян Колев, които присъстваха на откриването в Основно училище „Св.Климент Охридски”.

  68 деца влизат в първи клас в това школо. Освен в него учебната година започва с основно ремонтираните сгради на СОУ „Бачо Киро”, Павликени и ОУ „Бачо Киро” в Бяла черква.

  „Искам да ви кажа да бъдете здрави и успешни, щастливи и горди от своите постижения. Много е важно, когато сте в училище, да запомните, че знанието, което е в главите ви, е с вас завинаги – никой не може да ви го отнеме или да го загубите. Ако работите добре, ако работите много, може би също един ден ще бъдете посланици”, каза в своето обръщение към учениците Н.Пр. посланик Джонатан Алън.
  „Първият учебен ден е особено ценен празник за всеки от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието, каза в речта си кметът инж.Манолов. ,Лятото свърши и идват дълги дни на уроци, контролни и класни работи. Аз ви моля да не гледате на тях като на неприятно задължение, а като на условие да покажете воля, упоритост и жажда за знания. Пазете традициите на Вашето училище и уважавайте всеотдайността на Вашите учители”.
  Началникът на РИО Розалия Личева също отправи послание към педагозите и учениците. „Има символика в днешния ден – 17 септември – ден на вярата, надеждата и любовта. Аз искам да ви пожелая нека тази година мине под символа на вярата, на надеждата и на любовта към знанието”.
  Деян Колев от Център за междуетнически диалог „Амалипе” съобщи, че основното училище за първа година ще участва като базово училище по проект за намаляване отпадането на ромските деца от училище.

Прочетена 1080 пъти