Събота, 03 Ноември 2012 16:48

Кметът с призив към всички граждани да дарят кръв

  Начало на акция по кръводаряване даде градоначалникът инж.Емануил Манолов. Той се включи в националната кампания във връзка с призива на областния управител на област Велико Търново и на Министерство на здравеопазването заради недостиг на кръв и плазма от групите А и 0.
  „Аз откликвам на всякакви кампании и всеки зов за помощ. Ангажирахме обществеността в Павликени. В следващите дни ще дойдат служители и от общинска администрация да дарят кръв. Поканили сме и всички наши фирми да се отзоват. Призовавам и гражданите да не остават безразлични към призива на лекарите.
  Моят личен мотив е, че по този начин помагам на човек в беда. Дори и без кампании, всеки може да дарява периодично. В последните два дни се случиха редица тежки катастрофи. Има загинали млади хора от павликенските села, има други, които са в интензивното отделение в болницата в Търговище с опасност за живота”.
  Около 400мл кръв извличат от кръводарителите специалистите в центъра.    Стана ясно, че кметът инж.Манолов дарява за десети път.
  Минималният срок между две посещения в кръвен център е два месеца, обясняват специалистите. Всички доброволци задължително минават през медицински прегледи и попълват декларации. Дарителите получават и пакет с натурален сок, бонбони, шоколад и др., за да се подкрепят. По Кодекса на труда те имат право и на два дни платен отпуск.

Прочетена 996 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.