Понеделник, 05 Ноември 2012 20:10

Общински лекоатлетически крос се проведе в Павликени

На обновения площад „Свобода” в Павликени на 23 октомври се проведе за 42-ри път общинският лекоатлетически крос. С името „Павликени 2012” премина състезанието, което преди години се казваше „Октомври” и имаше международен статут.
Стотици деца и ученици от града участваха в осемте дисциплини по възрастови групи в отделни стартове за момчета и за момичета.
При най-малките участници с разстоянието от 60м най-бързо се справиха Цвета Здравкова от ЦДГ „Вяра, надежда, любов” и Виктор Петров от ЦДГ „Слънце”.
Учениците от I и II клас бягаха на дължина 120м. Най-бързи там бяха Диляна Юрчева от ОУ „Св.Климент Охридски” и Даниел Недев от СОУ „Бачо Киро”.
200м беше дистанцията за учениците от III и IV клас. Победители там са Карина Генкова от ОУ „Св.Климент Охридски” и Станимир Митев от СОУ „Бачо Киро”.
По-големите ученици – от V до VIII клас бягаха на 300м. Първи там пресякоха финала Цветелина Пламенова от СОУ „Бачо Киро” и Калоян Стефанов от ОУ „Св.Климент Охридски” – и двамата във възрастова група V – VI клас. В група VII и VIII клас първи бяха Антония Георгиева и Петър Петров от СОУ „Бачо Киро”.
На 400м се състезаваха учениците от IX и X клас. Победители са Мими Караляшкова от ПГАТ „Цанко Церковски” и Любен Любенов от СОУ „Бачо Киро”.
Девойките от група XI и XII клас бягаха на 400м. Най-бърза беше Полина Кирилова от СОУ „Бачо Киро”. Юношите в същата възрастова група се надпреварваха на 600м. Там победител е Ивайло Стефанов.
Във всяка от възрастовите групи бяха връчени награди за първо, второ и трето място – медал, грамота и предметна награда. Отличията раздаде кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, който обеща догодина общинският лекоатлетически крос отново да е международна проява.

Прочетена 1547 пъти

14 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.