Понеделник, 05 Ноември 2012 20:12

ОУ„Св. Климент Охридски” започна проект за реинтеграция на отпаднали ученици

По проект за реинтеграцията на ученици, отпаднали от образователната система, започва да работи Основно училище „Св. Климент Охридски”. „За да успееш утре, започни от днес” се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Неговата продължителност е десет месеца – до юли 2013, а безвъзмездната финансова помощ възлиза на 56 147,37лв.
Задачите и дейностите, които предстои да бъдат изпълнени, бяха презентирани на официална среща в учебното заведение от ръководителя на проекта Емилия Цветанова.
Около 80 са учениците, които не са обхванати от учебния процес. Целта на новия проект е поне 30 от тях да се върнат в класната стая.
Идентифицирането на отпадналите ученици и причините за това е първата стъпка в работата по проекта. Важно място в предвидените дейности заема и работата с родителите, които трябва да бъдат убедени, че образованието е важно и децата им са на сигурно място в училище. Екипът, работещ по проекта, ще посещава семействата на отпадналите ученици, мотивирайки ги отново да учат. Педагогическите специалисти ще повишат знанията и уменията си в работата с представители на целевата група. Център за работа с родители и ученици се очаква да започне да функционира, в който психолог и педагог да провеждат индивидуални и групови срещи.
Всеки един реинтегриран ученик ще бъде с индивидуален план за обучение, за да успее да попълни пропуските в знанията си. Интерактивна класна стая ще бъде оборудвана за работата на педагозите със завърналите се в училището деца.
Десислава Колева

Прочетена 1007 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.