Четвъртък, 06 Декември 2012 14:21

Коледен базар направиха децата от ЦНСТ в Павликени

На 3 декември беше открит традиционният коледен базар със сувернири и предмети, изработени от децата от ЦНСТ. От четири години педагозите в инстутицията организират базара с цел да съберат средства в подкрепа на лечението на болни деца.
„В Центъра за настаняване от семеен тип, който е част от Комплекса за социални услуги, живеят девет прекрасни деца, които днес са тук сред нас. През изминалите месеци децата и екипът, който полага грижи за тях, са изработили десетки сувенири, които са предложени на вашето внимание. Изработени с любов, предметите, предложени за продажба са  само и единствено с цел приходите да бъдат предоставени за подпомагане на тези малки, прекрасни деца. Нека отделим от парите, с които отглеждаме собствените си деца, на които купуваме играчки и често ненужни вещи. Когато ги завиваме вечер в леглата, нека не забравяме, че в този момент много деца си лягат сами. Когато пеем приспивни песни на децата си, нека помним, че и в нашия град има деца, които нямат майка, която да им пее. Кое сърце не би отделило една минимална сума за благотворителност в името на тези деца?”, казаха организаторите.
На откриването присъстваха и народният представител Бойко Великов, кметът инж.Емануил Манолов, директорът на КСУ Татяна Иванова и много граждани.
За всички тях децата от ЦНСТ бяха подготвили специална програма със стихове и песни.
В същия ден във фоайето на НЧ „Братство-1884” беше открита и фотоизложбата „Благотворителността през обектива”. 30-те снимки, които бяха отличени в конкурса на Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността в България” може да бъдат видени до 12 декември.

Прочетена 1527 пъти Последно променена в Сряда, 19 Декември 2012 21:46

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.