Събота, 19 Ноември 2016 17:15

Пълна отличничка на Академията в Свищов започна работа в Община Павликени

  Николета Костова, една от общо четиримата пълни отличници на тазгодишния випуск от Свищовската стопанска академия „Д.А.Ценов“, от три месеца е на постоянна работа в общинската администрация в Павликени. За това място получила покана от ръководството след като били забелязани качествата й по време на стажа й в местната администрация през миналото лято. По време на четиригодишния курс на обучение в Академията Николета е взела около 40 изпита и всички до един с една и съща оценка – отличен 6. Изненадващо е това, което тя разказва за самата себе си:

  „Родена съм, а и сега живея в село Стамболово. Завърших Основно училище „Св. Кл. Охридски“ и Търговската гимназия в Свищов, специалност „Банково дело“. И в двете училища бях отличничка, с успех над 5.50. Когато започнах да изучавам специалността „Счетоводство и контрол“ в Академията, разбрах колко интересни дисциплини има там, преподавателите ни говореха много колко важно е това обучение и аз някак получих страхотна мотивация да се подготвям много задълбочено по всеки предмет. Бях страшно мотивирана. Осъзнах, че бъдещата ми реализация зависи от това доколко добре се подготвям в университета. По брой решени задачи се състезавахме с моя съученичка в Търговската гимназия. В университета не се състезавах с никого другиго, освен със себе си“, разказва момичето, което не е получавало оценка, различна от „Отличен“. Не защото е търсела най-високата оценка на всяка цена, а защото тази оценка се е получавала като естествен резултат от задълбочената й подготовка по предметите. Признава наистина, че е имало и недотам интересни дисциплини, но пък тях усвоявала също така старателно от уважение към преподавателите. 

  По стара традиция при откриването на новата учебна година тази есен в Академията бяха наградени отличниците на випуска. На нея се паднала честта да държи реч пред университетската аудитория и многото важни гости на академичния празник. Подготвяла се старателно за тази реч и, разбира се, много се притеснявала как ще мине. Благодарила на преподавателите и на ръководството на община Свищов за подкрепата за студентите. Не забравила да се обърне и към първокурсниците, поздравила ги с добрия избор и им поръчала да се учат пълноценно и да пазят името на Академията чисто и неопетнено. После получила много поздравления за тази реч.

  Сега отличничката Николета Костова работи в счетоводството на просветата в Павликени. Записала е магистратура и ще се обучава дистанционно по специалността „Счетоводство и одит в нефинансови предприятия“. Като всеки млад човек има много мечти. Да продължи да се усъвършенства и утвърждава в професията си, да стане добър професионалист и добър човек. Да запази красивите приятелства от студентските години в Свищов. Да продължи да ходи на театър, на който е голям фен. Да обича близките си в Стамболово, да казва на майка си колко й е признателна за безрезервната подкрепа, която е получавала от нея през годините. Да пътува по света и да се връща отново в родната къща в Стамболово, където има онова неповторимо усещане за роден дом и сигурност.

 

Прочетена 2211 пъти

13 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.