Събота, 19 Ноември 2016 17:19

Домашният социален патронаж показа новото си оборудване

  Ново кухненско оборудване и обзавеждане беше монтирано в Домашния социален патронаж в Павликени. Институцията показа пред гражданите новите машини, с които ще продължи да осигурява топъл обяд за над 240 души в цялата община. За това беше сключен тристранен договор между изпълнителя на доставка и монтиране на оборудването по проекта- „БИС“ ООД, който бе избран по реда на ЗОП, Фонд „Социална закрила“ и Община Павликени по проекта “Модернизация на кухненско оборудване и обзавеждане на Домашен социален патронаж гр.Павликени“.

Общата стойност на проекта е в размер на 21300лв., като 19170лв. са финансиране от Фонд „Социална закрила“, а Община Павликени осигури сума в размер на 2 130,00лв.

  Новото оборудване беше показано пред обществеността по време на Дни на отворените врати, които ДСП организира. 

  Професионална електрическа фурна на 3 нива, професионална електрическа печка, картофобелачна машина, автоматична зеленчукорезачка за зеленчуци и плодове, хладилен шкаф, работна маса и други бяха доставени и монтирани в ДСП. Чрез новото оборудване ще се подобри качеството на предлаганата храна и ще се съкрати времето за нейното приготвяне, което ще доведе до намаляване на разходите за издръжка на дейността на институцията, обясни управителят й Милена Катинова. „С реализацията на проекта, от друга страна, Община Павликени отново поставя акцент върху социалната работа с възрастните хора и хората с увреждания, като по този начин ще се подобрят качеството на услугата и качеството на живот на уязвими групи лица“, подчерта тя. 

  Домашният социален патронаж акцентира върху приготвяне и доставяне на храна за възрастни хора и хора с увреждания. Услугата е жизнено необходима за тези групи лица и интересът към нея непрекъснато се увеличава, предвид тенденцията към застаряване на населението. В кухнята в ДСП Павликени се приготвя храна за близо 190 абонати от града и още 9 населени места, а в кухнята в с.Караисен – за още над 50 души. 

 

Прочетена 1445 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.