Неделя, 25 Декември 2016 19:28

Богат спортен календар в Павликени догодина

  Поне три-четири водни общински състезания в новия покрит плувен басейн ще има догодина според приетия от Общинския съвет на последното му заседание Спортен календар-2017. Още през февруари ще се организира първенство по плуване и водно спасяване. През май ще се открие тържествено плувно лято- 2017. Традиционният преглед на водоприложните спортове и туристически умения ще стане на язовир „Ал. Стамболийски“ през юни. В чест на Деня на народните будители в покрития басейн отново ще се организира общинско състезание по плуване.

  Различни общински турнири се предвиждат почти през цялата година: по футбол на малки вратички в зала, ученически игри, спортна надпревара за ученици „Лъвски скок“, по тенис на маса, по стрийтбол и шахмат. И следващата година тук ще се организира състезание по офроуд 4х4. В спортния календар влизат още традиционният есенен лекоатлетически крос, излъчването на спортист на годината и други интересни спортни инициативи.

  Председателят на постоянната комисия за младежта и спорта Христо Кавалски изрази благодарността си към общинското ръководство за така направения спортен календар и предложи той да се обогати с изискването всички спортни клубове да предоставят отчети за своята дейност всяка година до месец април. Кметът на общината инж. Емануил Манолов допълни мероприятията от календара с предложението през 2017 година да бъде отбелязана тържествено 95-та годишнина от създаването на футболния клуб в Павликени, а също така и общинският турнир по футбол в зала да носи името на почетния гражданин на Павликени Трифон Иванов.

 

Прочетена 1003 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.