Печат на тази страница
Сряда, 28 Декември 2016 15:52

Общинският турнир по футзал в Павликени ще носи името “Трифон Иванов“

  Общинският турнир по футзал в Павликени от следващата година ще носи името “Трифон Иванов“. Това обяви кметът инж.Емануил Манолов при откриването на тазгодишното издание в Спортната зала в града. Съгласие за именуването дадоха общинските съветници на последното заседание на ОбС, когато бе приет спортният календар за 2017г. Одобрение за идеята е получено и от Българския футболен съюз.

  На откриването в Павликени присъстваха и председателят на Зоналния съвет на БФС Бончо Генчев и председателят на Дисциплинарната комисия към ЗС на БФС-Велико Търново Петко Павлов. 

  Мажоретният състав при СУ „Бачо Киро“ откри церемонията. В продължение на една минута цялата зала на крака аплодира успехите на Трифон Иванов в българския футбол. През 2016г. легендата от САЩ’94 посмъртно беше обявен за почетен гражданин на Павликени.

  Първи в надпреварата играха миналогодишният шампион – отборът "Червен динамит", и отборът "Медиана". Мачът завърши с резултат 5:3 за двукратния победител от турнира.

  Общо 14 отбора участват в зимния турнир по футбол, организиран от Община Павликени. Отборите са разделени в три групи, а всички мачове се провеждат в Спортна зала „Йордан Петров- Графа“. 

  В своето слово кметът инж. Манолов обяви, че общинска администрация е внесла два проекта за ремонт на залата и очаква до следващото издание подовата настилка да е подменена с нова. Две топки за футзал подари на организаторите от името на БФС Бончо Генчев, който пожела здраве на футболистите и успех в мачовете.

  250 лв. и купа е наградата за отбора победител. Вторият в класирането ще получи 150лева и купа, а наградата за третия отбор е 100 лева и купа. Предвидени са и шест индивидуални награди – за най-млад играч, за най-възрастен играч, за голмайстор на турнира, за най-красив гол, за най-коректен играч и за девойка участник. Всеки от тях ще получи по 30 лева, статуетка и грамота.

  Груповата фаза на турнира ще приключи на 16 декември, полуфиналите са на 27 декември, а финалът и закриването на турнира - на 29 декември.

 

Група „А“: „Червен динамит“, „Медиана“ „Лесичери“ и „Тики- Така“.

Група „В“: „Алекс стил“, „Полипласт“, „Марк Крафт“, „Билдинг къмпани“ и ПГАТ „Ц. Церковски“.

Група „С“: „Браво“, „Джордани комерс“, СУ „Бачо Киро“, „Заря“ и „Барса“.

 

Прочетена 1287 пъти