Сряда, 28 Декември 2016 16:00

Пожарна и полиция показаха пред ученици как действат при катастрофа с пострадали

  Със съвместна демонстрация пожарната и полицията в Павликени показаха пред ученици как се действа при спасяване на пострадал в пътна катастрофа. Инициативата отбеляза Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

Служители на РСПБЗН, РПУ –Павликени и с подкрепата на „Спешна помощ“ дойдоха в двора на Основно училище „Св. Климент Охридски“, за да покажат как действат при катастрофи. Много бързо и професионално пожарникарите разрязаха автомобил, в който имаше пострадал от ПТП. Полицията вече беше отцепила района на произшествието, а колегите им оказаха първа помощ на мъжа в колата. Цялата акция отне само няколко минути. После на учениците подробно бяха обяснени правилата за пътна безопасност.

  За „Павликенски глас“ началникът на РСПБЗН гл.инсп. Ваньо Джамбазов разказа за инициативата. „Тя е своеобразен апел към всички граждани, институции и организации да обединят усилията си за намаляване на пътния травматизъм и за преосмисляне и опазване на най-висшата ценност – човешкото здраве и живот“, подчерта Джамбазов.

  Всеки ден по пътищата на страната ни стотици граждани губят живота си, а хиляди трайно боледуват, като голяма част от тях остават с умствени и физически увреждания за цял живот. Около 90 са инцидентите в общините Павликени и Сухиндол от началото на годината. Десет от тях са по-тежки, с 8 пострадали.

  „Нека си припомняме постоянно, че когато участваме в движението по пътищата, нашето внимание трябва да бъде остро и концентрирано“, призоваха организаторите.

  „Павликенски глас“ се присъединява към апела на службите на реда – призоваваме всички граждани, институции и организации заедно да преосмислим отношението си към безопасността на движение, за да опазим човешкия живот!

 

Прочетена 1292 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.