Сряда, 28 Декември 2016 16:01

Община Павликени посрещна в готовност първия сняг

  При спокойна обстановка премина в Павликени първият ден на снеговалежа. Община Павликени има пълна готовност за справяне с по-обилни снеговалежи през започващия зимен сезон.

  Сключени са през 2016г. двугодишни договори за снегопочистване на улиците в град Павликени с фирма „Алекс ОК“ и на общинските пътища с „Пътно поддържане“ Павликени. Втората фирма ще се грижи и за почистването на снега в град Бяла черква. Всяко от останалите 18 кметства е сключило договор с местни арендатори и земеделски кооперации за зимното поддържане на улиците в селата.

  7 снегопочистващи машини и един роторен снегорин ще се грижат за състоянието на общинската пътна мрежа, а 4 снегопочистващи машини и един телескопичен товарач – фадрома - за улиците в града. В готовност да се включат са и екипите на Общинското предприятие „БКД“. Общината разполага и с малък роторен снегорин за разчистване на преспите от тротоарите и пешеходните зони в града, включително тротоарите, парковете, зоните около автобусните спирки и обществените пространства. В дейността ще се включат и работниците от временната заетост по програми – 19 души в града и по един във всяко от селата. 

  Общината разполага със 100 тона пясък и 24 тона сол за опесъчаване на улици в град Павликени. Общинските пътища се опесъчават от „Пътно поддържане“. 

  Изцяло проходими при зимни условия са и пътищата от общинската мрежа. До момента в общинска администрация няма сигнали за инциденти, свързани с продължителния снеговалеж.

  Всички детски градини и училища на територията на община Павликени провеждат нормално учебната си дейност.

  Община Павликени призовава гражданите да бъдат съвестни и да разчистват от сняг и лед прилежащите площи към частните сгради в градовете и населените места в общината. Сигнали за инциденти може да се подават на „горещия телефон“ на Община Павликени - 0800 80 404, набира се от цялата страна и услугата е напълно безплатна. 

 

Прочетена 1207 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.