Печат на тази страница
Четвъртък, 29 Декември 2016 12:20

Отличниците на Павликени и кметът запалиха коледните светлини в града

Отличниците на Павликени и кметът инж.Емануил Манолов запалиха коледните светлини в града. Василена Иванова от VII А клас на ОУ „Св. Климент Охридски“, Яна Дойнова от XII А клас на СУ „Бачо Киро“ и Кристина Ангелова от X А клас на ПГАТ „Цанко Церковски“ са изявени ученици от училищата в Павликени, постигнали отличен успех в обучението си и завоювали престижни награди от участията си в олимпиади, конкурси и състезания. Община Павликени ги покани да запалят коледните светлини като знак на уважение за прилежността и упоритостта им към знанието. 

Преди да светне елхата стотици жители на града се насладиха на празничен концерт. Две млади певици от школата „Upstream Voices“ в Севлиево – Яна Димитрова и Ралица Христова, изпълниха поп и коледни песни. Община Павликени продължи миналогодишната инициатива и подари на павликенчани концерт на големите победители от певческия конкурс „Нека да е лято!“, който се провежда в края на юли. В програмата се изявиха и децата от три детски градини – ЦДГ „Вяра, Надежда и Любов”, „Осми март” и „Слънце“, и танцов ансамбъл „Люти чушлета“. На сцената дойдоха и Дядо Коледа и Снежанка.

„Нашият град винаги е спазвал традицията коледното дърво да бъде запалено след Никулден. Много други градове избързаха със запалването на своите светлини, но пък ние ще имаме по-богата и по-емоционална програма чак до навечерието на Рождество Христово“, обяви инж.Манолов. Той изброи успехите на Общината през изминалата година и благодари на благодетелите на града. „Дните в навечерието на Рождество Христово са изпълнение винаги с много емоционалност. Те зареждат сърцата и умовете ни с добри мисли и с желание да бъдем с близките си хора, да правим добрини един на друг и да се радваме на семейното огнище“, пожела кметът.

 

Прочетена 1191 пъти