Четвъртък, 29 Декември 2016 12:44

Клубът за фолклорни танци „Извор“ с покана за Европейския шампионат през 2017г.

  Осми рожден ден отпразнува Клубът за фолклорни хора и танци при НЧ „Братство – 1884“ в Павликени „Извор“. В пъстър празник на любимите филмови герои се превърна партито, за което дойдоха над 120 души. По идея на хореографа и ръководител на клуба Петя Петрова те се бяха пременили като персонажи от анимационни филми, уестърни, мюзикъли, фентъзи, филми с коледна тематика и дори еротични сюжети. 

  Заедно с начинаещите и напредналите в народните танци рождения ден отбелязаха и гости от фолклорните клубове „Луди млади“ – Полски Тръмбеш, „Традиция“ – Стражица, „Балканика“ – Горна Оряховица, „Гъмзовяни“ – Сухиндол и „Люти чушки“ – Павликени. Гости на събитието бяха и кметът инж.Емануил Манолов, секретарят на НЧ „Братство-1884“ Петър Петров, общинският съветник Тошко Крумов и директорът на Общинския детски комплекс Марин Маринов.

  Петя Петрова благодари на всички свои ученици за доверието да посещават редовно репетициите. „Продължаваме напред“, зарече се тя и обеща още по-успешна 2017-та година за клуба.

  В клуб „Извор“ се радват на много постижения през изминалите месеци. Най-големият успех за тях е организирането на фолклорното надиграване „Букет от ритми“ в Павликени, където и самите те се представиха достойно и спечелиха награди. „Извор“ спечелиха и първо място на „Тараклъка пее и танцува“, както и още много награди от фестивали в цялата страна. От десетия събор в Китен танцьорите се прибраха с покана да участват в Европейския шампионат по фолклор, който ще се проведе на Черноморието през следващата година.

 

Прочетена 3708 пъти

13 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.