Четвъртък, 29 Декември 2016 12:58

Каратистът Иван Георгиев е „Спортист на годината“ в Павликени

Иван Георгиев от СК „Карате киокушин“ получи титлата „Спортист на годината“ в Павликени. Нейният треньор Боян Ангелов беше избран за „Треньор на годината“, а сред ветераните призът е за Васил Иванов Николов – СК „Тенис на маса – Павликени 2015”. 

Иван Георгиев е шампион на България по карате киокушин за 2015 г., вицешампион на България за 2016 г. Включен е в националния отбор на България. През месец май 2016 г. участва в откритото първенство на Япония по карате киокушин в категорията юноши и девойки младша възраст. Класиран на 4-то място през месец октомври 2016 г. за световната купа по карате киокушин. На 02 декември 2016 г. взе участие на световното първенство по карате киокушин.

Спортните клубове в общината предложиха номинации на свои състезатели, изявени през 2016 година с най-добри постижения или спечелени призови места от национални и международни първенства и турнири. Всеки спортен клуб номинира в категории: Спортист на годината (мъже, жени, юноши и девойки), Спортист на годината (ветерани) и Треньор на годината. 

Те бяха класирани от комисия в състав: председател инж. Емануил Манолов – кмет на община Павликени, и членове инж. Венцислав Иванов – зам.-кмет на община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности”, инж. Тихомир Трифонов – ст. експерт „Спорт и младежки дейности”, и общинските съветници, членове на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма: Христо Кавалски, Йордан Кабаиванов, Тошко Димитров и Венцислав Георгиев.

С анкетна карта членовете на комисията подредиха десетте най-добри спортисти сред активно трениращите, тримата най-добри сред ветераните и тримата най-добри сред треньорите.

Кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов връчи грамотите на класираните. Първенците сред ветераните и треньорите и първите трима сред състезателите получиха и парична награда.

„Всеки един от номинираните е показал, че благодарение на своята упоритост, дисциплина, усилени тренировки, силна мотивация и хъс за победа може да постигне високи резултати, каза градоначалникът при връчването на грамотите. Възможностите за спорт в Павликени днес са повече от когато и да било. Призовавам Ви: възползвайте се от наличната база! Тренирайте спорта, който харесвате, и нека спортистите, които днес ще отличим, да бъдат светъл пример за Вас!“, призова кметът. Градоначалникът припомни, че в община Павликени функционират 16 спортни клуба, а два са новосъздадени през 2016г. – по шахмат и по офроуд 4х4. 

 

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА – ВЕТЕРАНИ

 

3-то място - Жана Йорданова Петкова – КВС „Росица – Павликени”

2-ро място - Антон Живков Иванов – ФК „Удар” – Бяла черква

1-во място - Васил Иванов Николов – СК „Тенис на маса – Павликени“

 

ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА

3-то място - Николай Иванов Пенков – ФК „Удар” – Бяла черква

2-ро място - Никола Иванов Николов – СКВ „Павликени” 

1-во място - Боян Трифонов Ангелов – СКК „Киокушин” – Павликени

 

СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА

10-то място - Калин Кирилов Петков – ФК „Бъдеще” – Бутово

9-то място - Емил Еленков – ТД „Росица” – Павликени 

8-мо място - Исмаил Вейсялов Ахмедов – ФК „Спортист” – Върбовка

7-мо място - Галин Иванов Иванов – ОФК „Павликени“

6-то място - Белослав Чешмеджиев – ОФК „Павликени” 

5-то място - Мирослав Александров Тотев – ФК „Удар” – Бяла черква 

4-то място - Марина Иванова Маринова – СКВ „Павликени”

3-то място - Хараламби Хараламбиев – СКХ „Павликени“ 

2-ро място - Недко Валентинов Гатев – КВС „Росица-Павликени“ 

1-во място - Иван Пламенов Георгиев – СКК „Киокушин” – Павликени

 

Прочетена 1823 пъти

17 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.