Петък, 06 Януари 2017 09:13

47 деца започнаха тренировки по шахмат в клона на Шахматен клуб „Асеневци“ в Павликени

  47 деца започнаха тренировки по шахмат в новооткрития клон на Шахматен клуб „Асеневци“ в Павликени. От ноември се провеждат занятията в две от училищата в града.

  Тренировките по шахмат се провеждат всеки вторник от 15:30 до 16:15 часа в ОУ „Св. Климент Охридски” в стая 23 и в СУ „Бачо Киро” в стая „Работилница за идеи”. Всяка събота групите от двете училища се събират заедно от 10:30 до 12:00 часа за тренировка в сградата на Община Павликени, етаж 1. Занятията се водят от треньорите в ШК „Асеневци” клон Павликени – Цвета Галунова и Даян Нинов. 

  Месечната такса е 15лв., ако детето посещава само тренировките в своето училище, 15лв., ако посещава само тези в сградата на Община Павликени, или 20лв. на месец, което включва занятията в училище и занятията в Общината. Няма възрастови ограничения, всеки е добре дошъл и може да се запише, когато реши, съобщават треньорите.

  „От много години насам в Павликени не са се провеждали тренировки по шахмат и турнири, което много затрудни нашата работа. Искаме да възродим шахматните традиции в града, да популяризираме шаха и да го направим от водещите спортове, както успяхме да сторим във Велико Търново“, разказва Даян Нинов от Шахматен клуб "Асеневци" – Велико Търново. 

  Клубът в Павликени е съдебно регистриран и може да извършва тренировъчна, организационна и състезателна дейност. Тренировките по шахмат започнаха от месец ноември по установен седмичен график. Откриването на клуба стана възможно с подкрепата на кмета на община Павликени инж.Емануил Манолов. През м.август в Павликени се проведе и шахматният турнир „Маринополци“ под неговия патронаж.

  „С децата, които идват, се занимаваме много сериозно. Постепенно надграждаме с всяка тренировка. Ще организираме турнири за тях, ще ги водим на състезания в други градове, а най-добре представящите се ще бъдат включени в представителните отбори на ШК "Асеневци" клон Павликени, които ще вземат участие в ученически отборни първенства, държавни отборни и индивидуални първенства на Република България“, разказва плановете за развитие на клуба Даян Нинов.

  През месец ноември за тренировки по шахмат се записаха 47 деца от местните училища – 34 от СУ „Бачо Киро” и 13 от ОУ „Св. Климент Охридски”, съобщават от клуба.

  „Шахматът е спорт, който в момента се възражда в град Павликени, и смятаме, че като начална бройка това е отличен резултат. Децата проявяват голям интерес и вече направиха първите си стъпки в истинския шах. От ШК „Асеневци” клон Павликени обещаваме да направим всичко възможно шахът да се популяризира, а групите с трениращи деца да нарастват“, казва Нинов.

 

Прочетена 1112 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.