Четвъртък, 18 Октомври 2018 10:04

120-годишнина на НЧ „Просвета-1898” с.Патреш

  НЧ “Просвета-1898“ с. Патреш отпразнува 120-годишнината си. Празничното тържество се проведе в салона на читалището и беше посрещнато с голям интерес.

Гост на тържеството беше секретарят на Община Павликени Румянка Гавраилова, която прочете поздравителен адрес до ръководството на читалището от името на кмета на община Павликени.

  Историята на читалището беше представена като презентация от снимков материал. Младежите от клуб „Приятели на книгата“ представиха драматизацията „Ако искаш добро, мисли добро“ и получиха грамоти за приноса си към дейността на читалището. Певиците от ПГ „Елия“, носителки на бронзов медал на тазгодишния Празник на царевицата в с. Страхилово, също се изявиха на сцената и получиха юбилейни грамоти. Юбилейна грамота получи също първата щатна библиотекарка на читалището Веска Караиванова – Никова, която е изработила първия годишен план за работа на читалището. 

  Николинка Чолакова представи първата си стихосбирка „Наследство“, издадена с помощта на читалището. Книгата предизвика голям интерес и добри отзиви. Тя струва 2 лв. и може да бъде закупена лично от писателката или на имейла на читалището: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. . Траяна Димитрова от Клуба за рецитаторски умения представи стихотворението „Читалище“ на Николинка Чолакова, което е част от стихосбирката.

  Празникът завърши подобаващо и тържествено с всички самодейци на сцената, с пожелание читалището да съществува още дълги години.

 

Прочетена 1260 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.