Вторник, 15 Декември 2020 10:49

Министерски съвет отпуска 3,5 млн.лв. за проекти в Павликени

   С постановление на Министерски съвет бяха насочени средства за изпълнение на различни инфраструктурни проекти в област Велико Търново, сред които и община Павликени. За тези дейности местните власти са поискали съдействие от държавата.

   3, 495 милиона лева са парите за община Павликени, от които 1,145 млн. лв. за ремонт на уличната мрежа – девет отсечки в общинския център и улица „Юнак“ (от ул. „Бачо Киро“ до ул. „Гробищна“) в гр. Бяла черква. 

   Включени са следните улици в Павликени: ул. „Гурко“ (между кръстовищата с ул. „Раковски“ и ул. „Гоце Делчев“), ул. „Ивайло“ (от ул. „Гоце Делчев“ до края на улицата), ул. „Мусала“ (от ул. „Ловец“ до ул. „Колю Радев – Черкеза“), ул. „Преславска“ (от ул. „Георги Кирков“ до ул. „Димитър Благоев“), цялата улица „Славянска“, ул. „Бачо Киро“ (от бул. „Раковски“ до ул. „Христо Смирненски“), бул. „Руски“ (от бул. „3-ти март“ до сградата на ПГАТ „Цанко Церковски“), ул. „Христо Ботев“ (от ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ до хлебозавода) и ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ (от бензиностанция Лукойл до сградата на СУ „Бачо Киро“).

   Останалите средства са за довършване на реконструкцията на общински път Бяла черква – Росица.

   Министерски съвет одобри и допълнителни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Трансферът по бюджета на Община Павликени ще е за подмяна на съществуващи тласкателни водопроводи от помпена станция на с. Росица до НР на с. Вишовград в размер на 736 893 лева.

   „Това ПМС приемаме като подарък за празниците, но и като плод на целогодишни добри връзки между Община Павликени и Министерски съвет, съобщи чрез профила си във Фейсбук кметът инж. Емануил Манолов. 

На правителството благодаря, че разбира важността на тези неотложни строителни ремонти и обърна внимание и на по – малките общини. Благодаря за съпричастността към нашите проблеми, и то в този труден за държавата ни период“, написа още той.

   В навечерието на Коледа миналата година отново с ПМС бяха осигурени средства за мащабния ремонт в сградата на НЧ „Братство-1884“, който е към края си.

 

Прочетена 236 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.