Вторник, 15 Декември 2020 10:50

Пет снегорина снегопочистват в град Павликени, 7 машини обслужват общинската пътна мрежа

Първият снеговалеж над Павликени премина без инциденти. Общината е взела всички мерки за справяне със снегонатрупването. 

За поддръжката на общинските пътища отговаря „Пътно поддържане – Павликени“ ЕООД. Тя беше избрана и за снегопочистване на улиците в град Павликени за тази и следващата година.

За общинската пътна мрежа отговарят 7 машини за снегопочистване. Градът ще бъде обслужван от пет снегорина и песъкара. В дейностите ще се включи и техника на ОП „БКД“ – Павликени. В обхвата на централния площад „Свобода“ и общинския пазар отново ще се използва кон с гребло.

За всяко от останалите населени места са сключени договори с фирми за зимна поддръжка.

Осигурени са нужните количества пясък и сол за третиране на пътищата и улиците. 100 тона пясък и 18 тона сол са налични за град Павликени. Улиците в града са с приблизителна обща дължина 42,5 км.

Почистването на снега започва след натрупване на снежна покривка с дебелина 5 см. При заледяване на участъци без снеговалеж опесъчаването трябва да започне веднага след получаване на информация за възникнала зимна хлъзгавост.

В края на м.ноември при кмета на общината се състоя работна среща за готовността на Община Павликени да посрещне зимата и за установяване на оперативно взаимодействие и координация между организациите, имащи отношение към зимното поддържане на пътищата. Всички присъстващи декларираха готовност.

Община Павликени призовава шофьорите да подготвят автомобилите си за движение при зимни условия и да следят за доброто им техническо състояние.

 

Прочетена 222 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.