Понеделник, 04 Януари 2021 18:58

С влак „Янтра“ вече стигаме и до Пловдив

Подписката на 2500 души запази Павликени като спирка в маршрута на влака

 

БДЖ съобщава, че от 13 декември е осигурен директен влак от Централна Северна до Централна Южна България – удължен е маршрутът на бързия влак „Янтра“ и той вече пътува от Горна Оряховица през София до Пазарджик и Пловдив, и обратно.

Влакът тръгва в 5:15 ч от Горна Оряховица и пристига в 5:40 ч. в Павликени. Минута по-късно той потегля за София, където пристига в 9:05 ч. Престоят там е 20 минути, след което без прикачване композицията се отправя за Пловдив. Пристигането в града на тепетата е 11:54 ч.

В обратна посока влак „Янтра“ тръгва от Пловдив в 13:25 ч., в 16:01 ч. е в София, в 19:40 ч. е в Павликени и 20:05 ч. завършва маршрута си в Горна Оряховица.

На практика това означава успех за подписката, която инициативен комитет, оглавяван от заместник-председателя на Общинския съвет Венцислав Георгиев, започна през месец юли против намеренията на БДЖ влак „Янтра“ да преминава само транзитно през на гара Павликени. Това щеше да ограничи най-удобната и бърза връзка с обществен транспорт между Павликени и София, затова с основание 2500 души с подписите си протестираха срещу намерението на държавния жп превозвач. 

 

Прочетена 558 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.