Понеделник, 04 Януари 2021 19:01

Приеха облекчение за бизнеса

Община Павликени освободи от заплащане на наемна цена и такса за ползване на общински терени наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти за периода от 1 декември 2020 до 31 януари 2021 г. 

Предложението на кмета на Общината беше гласувано на декемврийското заседание на Общински съвет-Павликени. Мотивите са, че по този начин ще бъдат облекчени наемателите, които заради негативния ефект върху бизнеса от въведените противоепидемични мерки и ограничението им да осъществяват своята дейност са в невъзможност да реализират приходи. 

В предложението са включени наемателите на общински нежилищни имоти, функциониращи като заведения за хранене и развлечения, културно-развлекателни и спортни обекти и фитнес зали, както и наемателите на ученически столове и отдадените под наем площи в сгради за разполагане на вендинг автомати, намиращи се в училищата в територията на община Павликени. 

Общината освободи от заплащане на такси и ползвателите на общински терени за преместваеми съоръжения на търговска площ, прилежаща към заведения за хранене и развлечения и за разполагане на маси и столове, които са пряко засегнати от въведените противоепидемични мерки.

Платените месечни наемни вноски и такси от наемателите и ползвателите на общински нежилищни имоти, отнасящи се за периода на въведените ограничителни мерки, ще се считат за платени вноски за съответстващия период след датата на отмяната им. 

Освобождаването от налозите ще става след представяне на декларация по образец от пряко засегнатите лица.

 

Прочетена 595 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.