Вторник, 06 Април 2021 18:30

Знакови сгради в Павликени изгаснаха за „Часът на Земята“

Община Павликени се включи за поредна година в инициативата на природозащитната организация WWF „Часът на Земята”, която обединява пазителите на околната среда от целия свят.

В знак на съпричастност към каузата за опазване на природата на 27 март беше изключено осветлението в сградата на Общинска администрация – Павликени, Исторически музей – Павликени и Спортна зала „Йордан Петров – Графа”.

„Часът на Земята“ е най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата. Тази пролет тя ще стане факт за 14-та поредна година в над 7 000 града от 180 държави. В последната събота на март милиони хора от цял свят традиционно ще изгасят осветлението в домовете си. Фокусът на международната кампания на WWF ще бъде върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни. Затова „Часът на Земята“ в България обърна специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години.

 

Прочетена 86 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.