Вторник, 28 Септември 2021 12:36

Започна важен проект за осушаването на село Недан

„Първа копка“ за ефективен старт на проекта за осушаване на североизточната част на село Недан, община Павликени беше дадена от кмета на общината инж. Емануил Манолов, кмета на селото Георги Георгиев и техническия ръководител на обекта инж. Тодор Денков.

Общата стойност на обекта възлиза на 674 500 лева с ДДС. Към момента от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет са отпуснати 472 149 лева. Очаква се да бъде отпусната и останалата част от средствата.

С тях ще се изгради система от дренажни тръби и шахти в уличната мрежа за отвеждане на подземните и повърхностните води в североизточната част на селото като превантивна мярка срещу наводняване на прилежащите имоти. Срокът за изпълнение на обекта е 150 календарни дни.

За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Евросистем“ ЕООД - Кричим с управител Адем Юсеинов. Строителен надзор и инвеститорски контрол на обекта ще осъществява Дружество по Закона за задълженията и договорите „Обединение Т 7 - Стройконтрол ГТ“ - Пловдив с управител Живко Тенев. Фирма „Геолоби“ ООД - София с управител доц. д-р инж. Кирил Ангелов ще осъществява авторския надзор по изпълнението на проекта.

Децата от Детска градина „Райна Княгиня“ с. Недан поздравиха присъстващите с кратка музикална програма.

 

Прочетена 460 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.