Четвъртък, 21 Октомври 2021 10:15

Тренировките по шахмат в Павликени продължават за шеста поредна година

   Вече шеста поредна година децата на Павликени имат възможност да се обучават на древната игра шахмат, както и да се състезават в големите турнири, организирани на територията на общината. Професионалните треньори на ШК „Маринополци” международната майсторка Цвета Галунова и фиде майсторът Даян Нинов провеждат тренировки по шахмат в местните училища и градини през цялата календарна година. 

   През 2021г. тренировки по шахмат се провеждаха без прекъсване в ОУ „Бачо Киро”, ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, Надежда, Любов”. През лятото чрез Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Павликени шахматни занятия се провеждаха в сградата на Общината и бяха безплатни за децата. Комисията подпомага тренировъчния процес и през останалото време от годината. 

   От началото на октомври стартират групите в училищата и градините, където всяко павликенско дете може да се запознае с тайните на древната игра и да се подготви за големите шахматни форуми, които се организират в Павликени. Участниците в школата по шах получават безплатни екипи и подаръци, изпращат им се допълнителни материали за работа, а част от тренировките се провеждат в онлайн среда.

   „Много се радваме, че срещаме огромно съдействие от страна на МКБППМН в лицето на нейния секретар Георги Филипов, на ОУ „Бачо Киро” в лицето на директорката Петя Неделчева, на директорите на ДГ „Слънце” и ДГ „Вяра, Надежда, Любов” Грета Георгиева и Евгения Живкова, както и на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов. Неуморимите ни общи усилия доведоха до значими успехи за децата на общината, а всяка година над 70 деца се запознават с интелектуалния спорт. В момента събираме групите за новата учебна година, които стартират до броени дни. Всички деца са добре дошли! Вярваме, че шахматът изгражда изключително полезни качества и умения у децата, развива тяхното мислене, способност за концентрация, дисциплина и има ползотворно влияние върху тяхното цялостно развитие като личности”, споделят Цвета Галунова и Даян Нинов.

 

Прочетена 160 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.