Сряда, 21 Септември 2022 15:42

Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на ОУ „Св. Климент Охридски” в Павликени

Комбинирана площадка за детски игри и спорт беше открита в двора на ОУ „Св. Климент Охридски” в Павликени. Тя се реализира по проект „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Общата стойност на проекта е 156 700 лева, от които 67 504 лева са от проект „Красива България“, а 89 196 лева е съфинансирането от Община Павликени.

Лентата за откриване на новия обект прерязаха кметът на общината инж. Емануил Манолов и директорът на училището Радка Станева. Водосвет за здраве отслужи отец Димитър.

„Радвам се, че днес можем да се поздравим с успешния финал на поредния проект, чрез който стана възможно изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в ОУ „Св. Климент Охридски”. Въпреки трудностите на настоящото време, ние успяхме да изградим една площадка, която ще привлича ученици от всички възрасти и ще им дава допълнителни възможности да обогатят времето, прекарано в училище“, каза кметът инж. Емануил Манолов.

„Благодаря, че грижата за младите хора винаги е била приоритет и общинска администрация е последователна в това направление. Детската площадка е готова от известно време и вече доказа, че проектът си е струвал – тя се превърна в любимо място за нашите ученици, желано място за отдих и социални контакти на всички от квартала около училището“, каза директорът Радка Станева.

С реализираните проектни дейности е изградена комбинирана площадка за детски игри и спорт, отговаряща на всички съвременни изисквания за безопасност. Монтирани са комбинирано съоръжение за игра, тенис маса, кубове за катерене, пейки и кошчета. Ремонтирана е част от оградата.

Изпълнител на строително-монтажните дейности е фирма „Стройко” ООД – гр. Велико Търново. Строителен надзор на обекта осъществи фирма „Стройинвест – ВТ 1” ООД – Велико Търново. Авторски надзор осъществи фирма „Проект Плюс” ООД – гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев.

С реализацията на дейностите по проекта се осигури необходимото пространство на учениците за безопасна и пълноценна игра на открито, а също така се създадоха нови работни места, тъй като 35 % от лицата, работещи на обекта, бяха наети от Дирекция „Бюро по труда” – Павликени.

 

Прочетена 219 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.