Понеделник, 07 Ноември 2022 21:36

Община Павликени получи отличието Европейски етикет за иновации и добро управление за четвърти път

   Община Павликени стана носител на отличието Европейски етикет за иновации и добро управление на местно ниво за четвърти път. Призовете бяха връчени по време на Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

   Присъждането на етикета е най-сериозното доказателство и оценка, че в управлението на община Павликени се спазват най-стриктно 12-те принципа за добро управление, формулирани от Съвета на Европа.

   „За нас критериите за добро управление не са просто думи, а кредо, което ежедневно следваме в работата си. Тази награда е за неуморната работа на всички експерти в общинска администрация. Благодаря и на Общинския съвет и на активните наши съграждани. За мен тя означава още повече отговорност да се придържаме към принципите на добро и прозрачно управление“, каза кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов след получаване на наградата.

   Етикетът за иновации и добро управление на местно ниво е сертификат за цялостно качество на управлението в общината и се оценява по единни критерии и процедури. Този етикет удостоверява, че управлението в общината отговаря на определени изисквания за качество на управлението и на предоставяните услуги за гражданите. Срокът му на валидност е 2 години. 

   Удостояването с престижната награда на Съвета на Европа е признание за постигнатото високо качество на управление в общината, съгласно утвърдения европейски стандарт, основан на принципите за иновативно и добро демократично управление.

   Отличието заслужиха общо 22 общини.

 

Прочетена 641 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.