Неделя, 08 Януари 2023 18:45

Зарина Иванова стана балкански шампион по киокушин карате

   Зарина Иванова от школата на треньорите Владимир Божанов и Митко Божанов в Павликени спечели титлата „Балкански шампион“ от Откритото първенство по киокушин карате, което се проведе в началото на м. декември в "Арена Горна Малина". Тя победи съперници от 12 държави - Азербайджан, Казахстан, Турция, Великобритания, Израел, Швейцария, Германия, Австрия, Румъния, Сърбия, Гърция и България. В състезанието участие взеха над 500 киокушин бойци от всички възрастови групи.

   Освен златен медал и грамота Зарина получи за класирането на първото място и шампионска купа. Може да се отчете, че Зарина има шампионска титла и купа и от международен турнир на Световния киокушин съюз, който се проведе на 15 октомври в град Шумен. В началото на септември талантливата състезателка стана "шампион на България по муай тай от Държавното първенство на конфедерацията по кикбокс и муай тай. Пред Зарина остава предизвикателството да достигне до титла и в спорта кикбокс.

   Впечатляващото е, че 10-годишната ученичка от СУ "Бачо Киро" - Павликени тренира бойни изкуства от началото на юли тази година. Тя дължи своя успех и на съотборниците си, с които се подготвя в малкия физкултурен салон на най-голямото училище в общината.

 

Прочетена 93 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.