Петък, 17 Март 2023 14:13

С 250 мартеници украсиха дърво в с. Дъскот

   Мартеници от 14 населени места от три общини украсяват дърво в центъра на с. Дъскот. Над 250 мартеници с различни форми бяха получени за конкурса, който кметското наместничество и музеологът Диана Митева обявиха под мотото „Да направим заедно мартенско дърво в село Дъскот”. 

  Инициативата придоби голяма популярност и в нея се включиха  участници не само от Великотърновска, а и от Плевенска област - от 14 населени места от общините Павликени, Сухиндол и Левски. Свои творения изпратиха групи от 7 детски градини, 4 училища, 6 читалища, 1 детска ясла, 3 пенсионерски и общоселски клуба. Редом до груповите творби се наредиха и голям брой индивидуални участници, включително и ученици със специални образователни потребности. Общият брой мартеници на дървото до момента е над 250, като има заявки от различни хора, желаещи сами да окичат своите в следващите дни. 

   Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов беше сред първите, подкрепили инициативата, като не само дари традиционна българска мартеница, а и сам я окачи върху дървото с пожелания за здраве и успешна година в селото.

   В с. Дъскот пристигнаха много мартеници, чиято форма не позволява закачането им върху дърво. Всички те са представени в отделен мартенски кът на втория етаж във фоайето на кметството.

 

Прочетена 886 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.