Сряда, 03 Август 2016 14:21

Съветниците - Венцислав Георгиев, ГЕРБ: „Политиката е мощно средство за подобряване живота на хората“

  Млад политик с високи цели, които постига с много труд и солидно образование – това е общинският съветник от ГЕРБ Венцислав Георгиев. За него може да се каже, че е най-младият, но може би и най-високообразованият в местния парламент. Ако все още не е, сигурно ще стане, защото освен завършената във ВТУ „Политология“ и двете защитени вече магистратури по „Международни отношения“ и „Дипломация и национална сигурност“, на път е да прекрачи и ново, още по-високо стъпало в науката. 

  Венцислав Георгиев е роден през 1990г. в Пловдив. Израснал е в Павликени, където завършва и СОУ „Бачо Киро“, както сам подчертава: „С най-висок успех от випуска“. С политика започва активно да се занимава от 2012 г. Дотогава е работил като доброволец в Младежкия културно-информационен център при Народно читалище „Братство-1884“. “Бяхме доста активна младежка група с високи мечти и сериозни цели“, спомня си днес Венцислав. С присъщия на младите хора ентусиазъм решавали предимно екологични проблеми, залесявали, почиствали замърсени терени в околностите на Павликени и в самия град, подобрявали условията за развлечение на младите хора. Така Венцислав трупал организационен опит. Но скоро разбрал, че на този етап поне чрез неправителствените организации в България трудно се постигат значими резултати. Искало му се положителните промени да настъпят по-бързо и да бъдат по-видими. Решил, че това може да стане чрез лостовете и механизмите на политиката. Избира ГЕРБ, защото по убеждения винаги е бил дясноориентиран. И защото смята, че резултатите от управлението на тази партия са достатъчно убедителни и привлекателни за всеки млад човек. В средата на 2012 г. е избран за координатор на младежката организация на ГЕРБ в Павликени. През 2014 г. е избран и за организационен секретар на основната партийна структура на ГЕРБ в общината, който е с ранг на зам.-председател на организацията. Според него това доверие му е гласувано, защото са оценени резултатите от работата му като председател на младежката структура – една от най-активните в областта. И изрежда най-големите акции, които е провеждал със съмишлениците си: почистили са терена на бившето селскостопанско летище край Павликени, редовно организират състезания по спортен риболов за млади хора, поели са ангажимент към децата от Центъра за социални грижи в Павликени, които често посещават и развличат. Към този актив добавя и участие в различни благотворителни инициативи в града и общината. Младежите от ГЕРБ със собствени сили и средства преди няколко години изградили рампа пред дома на инвалидизиран млад човек в Бяла черква. 

  През 2014 г. Венцислав Георгиев е включен в кандидатската листа за народен представител на партията в нашия избирателен район. По време на предизборния период той се включва активно в агитацията и разбира на дело колко трудна и изморителна е политическата работа. Но усилията му тогава са оценени и младият кандидат получава подкрепа от избирателите, които от последно го издигат на 8-мо място в листата.

  Този мандат в местния парламент е първи за общинския съветник Венцислав Георгиев. „Стремим се с колегите от ГЕРБ чрез работата си в Общинския съвет да подобрим максимално условията на живот на местните хора“, твърди той. Единият начин за това са предложения за промени в съществуващите наредби и правилници, поискани от самите граждани. Наскоро например в Общинския съвет беше прието такова предложение, подготвено от Венцислав Георгиев - за промяна на Правилника за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. По жалба от граждани той подготви и внесе за гласуване и предложение за промяна на наредбата за пенсионерските клубове. „Политиката е трудоемка дейност, изисква много време, труд и всеотдайност, но пък чрез нея се постигат видими и удовлетворяващи резултати“, твърди младият общински съветник. 

  Венцислав Георгиев работи като координатор производство в „Елит“ АД. Обича да чете специализирана литература в областта на политологията. Обича Павликени заради спокойствието на живота тук. Заради приятелите. Цени тяхната директност и откровеност. Харесва България. „И да има недостатъци, ние за това сме тук, за да ги отстраняваме“, казва Венцислав и вижда бъдещето си тук, в Родината. Тук, в Родината, и все така активен и действащ. Обича семейството си. И е много, много благодарен на приятелката си, която така търпеливо го чака да се освободи от сериозните си политически занимания, за да са заедно. „Цялото си свободно време посвещавам на нея“, признава младият политик.

 

Прочетена 5295 пъти

31 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.