Понеделник, 04 Януари 2021 19:00

Кметът инж. Емануил Манолов раздаде коледни подаръци на децата от приемната грижа

Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов посети домовете на 28 семейства от приемната грижа и раздаде коледни подаръци на настанените при тях 47 деца от социалната услуга. Те са както в град Павликени, така и в град Бяла черква и селата Михалци, Лесичери, Караисен, Долна Липница и Патреш.

За шеста поредна година градоначалникът зарадва с лакомства и играчки децата. Подаръците са съобразени с възрастта им – учебни пособия, занимателни игри, играчки, шапки и ръкавици.

С този жест кметът засвидетелства уважение към хората, които са се посветили на мисията да бъдат приемни родители и да отглеждат деца, които не са имали късмета да се родят при съвестни и грижовни родители. Сред посетените домове беше и този на семейство в с. Михалци, което отглежда четири приемни деца. В две други семейства пък са настанени по трима малчугани. Всички те с гордост споделиха, че се справят с дистанционното обучение, но си признаха и че им липсват другарчетата и класните стаи.

При изпълнението на инициативата бяха спазени всички противоепидемични мерки за безопасност. 

В навечерието на нова година градоначалникът направи личен жест и към всички 250 потребители на Домашния социален патронаж. Всеки от тях получи подарък – пакет с пожелания за здрава и успешна 2021 г.

На 31 декември кметът зарадва и дежурните в COVID-отделението на МБАЛ-Павликени. За тях инж. Манолов организира кетъринг и празнична трапеза.

 

Прочетена 499 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.