Вторник, 23 Март 2021 10:38

„Републиканци за България“ в Павликени: Районите с тенденция за обезлюдяване трябва да са грижа на държавата

  Хората, които се интересуват от конкретни мерки и план за подкрепа на малкия бизнес, на малките населени места и на българските семейства, виждат такива единствено при „Републиканци за България“. Това коментираха в Павликени съмишленици на партията, които се срещнаха с кандидати от най-младата и експертна листа в региона, явяваща се на вота под номер 21 в изборната бюлетина.

  По инициатива на общинския координатор на ПП „Републиканци за България“ Цанко Цонев кандидатите Вероника Сивриева от Бяла черква и Фикред Ферадов от Павликени представиха пред съгражданите си акценти от управленската програма на партията. Лингвистът и мениджър Сивриева е четвърта в кандидатдепутатската листа на „Републиканци за България“, а предприемачът и производител Фикред Ферадов е на шесто място. В тяхно лице община Павликени има изключително силно представителство в листата и бъдещо лоби, подчерта Цанко Цонев. 

  На срещата присъства също и експортният директор на горнооряховския завод за захарни изделия Борислав Ангелов, заемащ третата позиция в листата с кандидати за народни представители, както и областният координатор на ПП „Републиканци за България“ и ИТ експерт Николай Драков, който също е част от нея.

   Наред със силната листа с номер 21 голямото предимство на „Републиканци за България“ е именно адекватната и конкретна управленска програма, единодушни бяха присъстващите. 

  Липсата на перспектива и обезлюдяването на много от населените места в павликенско, както и в цялата страна, е една от най-болните теми. Районите с тенденция за обезлюдяване трябва да са грижа на държавата, категорични са хората. 

  „Решението на този проблем е адекватна регионална политика, която да намали драстичните различия между силно развитите и бедните райони в страната. Това е и мярка срещу демографския срив“, изтъкна Фикред Ферадов. ПП „Републиканци за България“ предвижда специални данъчни отстъпки, финансови стимули и подкрепа на бизнеса, за да може да разкрива нови работни места в тези региони, обясни предприемачът от Павликени. 

   Собствени бюджети за всички кметства, така че малките населени места да не са зависими от общинския бюджет за всяко начинание, било то и най-малкото. Това е друга от предвидените мерки. Предвиждат се и регионални инвестиционни фондове за производствените предприятия в изостаналите райони.

   Изключително наболял е вече въпросът с инфраструктурата в населените места – както пътна, така и ВиК. Възмутително е в 21 век селата да са труднодостъпни заради амортизирани пътища, а семействата да стоят дни наред без вода, изтъкна Фикред Ферадов, който посочи за пример настоящия проблем с водоподаването в Долна Липница и Върбовка. 

   Фико, както го знаят всички, всъщност е човекът, който по време на водната криза в Караисен подаде ръка на местните жители, като осигури и дари 1 100 литра вода за детската градина в селото и Дома за стари хора, припомниха участниците в срещата.

   Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички работещи български граждани е друга от застъпените мерки за борба с демографската катастрофа, обясни пред присъстващите Вероника Сивриева, която през лятото очаква второто си дете.

   Енергичната млада дама разясни и още от плановете на ПП „Републиканци за България“ по отношение подкрепата за всяко семейство. Предвидено е въвеждане на семейно подоходно облагане за всички работещи български граждани, възможност за данъчно облекчение на семействата с деца и повишаване на средствата за тяхното отглеждане. „Но не както е сега – единият родител да има данъчно облекчение на база годишна ставка, а облекчението да бъде ежемесечно за двамата родители“, обясни Вероника Сивриева, която е преводач, регистриран в МВнР, а освен това управлява собствен бизнес. Друга от предвидените мерки е да се повиши броят на инвитро процедурите, финансирани от държавата, каза още тя.

  „ПП „Републиканци за България“ разполага със силен екип от водещи експерти във всяка сфера, имаме ясни идеи за развитие на страната, повечето от които са конкретно разписани в нашата управленска програма“, обясниха кандидатите за народни представители от павликенско.

   Работещи в полза на хората институции са нещо постижимо, коментираха присъстващите, които получиха специално книжно издание с управленската програма на партията и с огромен интерес се запознаха с всички детайлни мерки в нея.

   През 2021 година е крайно време наистина да заживеем в 21 век, затова в изборния ден нека изберем номер 21 в бюлетината, да подкрепим „Републиканци за България“ – за държава с правила!

 

Прочетена 1209 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.