Понеделник, 19 Април 2021 14:17

Заупокойна литургия за архимандрит Георгий беше отслужена в Павликени

Заупокойна литургия по повод 40 дни от кончината на архимандрит Георгий беше отслужена в храм „Рождество на Пресвета Богородица“ в Павликени.

Службата води протойерей Димитър, който с благословението на Негово Светейшество Великотърновския митрополит Григорий беше назначен за архиерейски наместник на Павликенска духовна околия. Това беше и първото му появяване пред миряните в града.

Свещ в памет на архимандрит Георгий запалиха много граждани и представители на общинска администрация. „Изпитахме голяма болка, когато научихме вестта за кончината на архимандрит Георгий. Той беше забележителен човек, който със своята чиста и свята дейност оживи храмовете на Павликенска духовна околия. Всеки път, когато мощният му глас огласеше храма, миряните замлъкваха, за да чуят благи и верни думи; слова за успокоение и помиряване помежду всички хора. Архимандрит Георгий има и една голяма заслуга за нашето общество. Той направи така, че хората се обърнаха към църквата“, каза заместник-кметът на община Павликени инж. Анастасия Вачева. 

 

Прочетена 802 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.