Понеделник, 19 Април 2021 14:20

БНТ засне два филма за туризма в Павликени

   БНТ изпрати специален екип и оцени високо потенциала за туризъм в община Павликени. Телевизията засне два броя на предаването „туризъм.БГ“, които се планира да бъдат излъчени на 24 април и 8 май.

   Чрез тях зрители от цялата страна ще видят природните богатства на нашия регион, както и ще научат повече за историческото му минало. Снимачният екип посети Античния керамичен център, Марков камък и римския каптаж при с. Мусина, град Бяла черква с всички музейни експозиции там, Селскостопанския музей в Горна Липница и очарователните стенописи, дело на международни артисти, и още много други обекти.

   Първият брой ще започне с разказ за първата екопътека в България – в Еменския каньон, която води до водопад „Момин скок“. Ще бъдат показани и Зоокъта, както и уникалният стенопис на вечния календар на Матей Преображенски и останалите чудеса, които съхранява Исторически музей-Павликени.

   Особено ценно е, че двете предавания ще бъдат излъчени около празничните дни, когато се очаква засилен интерес на сънародниците ни за пътувания в страната.

*за точните часове на излъчване следете програмата на БНТ

 

Прочетена 2298 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.