Вторник, 01 Юни 2021 18:42

Японска плачеща вишна засадиха децата от ДГ „Слънце“

Японска плачеща вишна засадиха в центъра на град Павликени децата от ДГ „Слънце“ с помощта на своите родители. Дървото ще обогати зеленината на площад „Свобода“.

„Идеята е на родителите на децата от група „Буратино“. След няколко дни те завършват подготвителна група в нашата детска градина и с голямо желание засадиха това прекрасно дърво“, обясни директорът Грета Георгиева. Тя благодари на родителите и на кмета на общината, който винаги съдейства за екологични инициативи.

Повече за вълнуващото начинание разказа и Камелия Колева, майка на едно от децата. „Преди месец експертът екология от Общината имаше открито упражнение с децата и засадиха семенца в кутийки. Децата бяха много ентусиазирани от тази идея, затова няколко родители предложихме да засадим дръвче. Общината откликна на нашата молба, осигуриха ни хубаво място и ни подкрепиха с организирането на събитието“, каза тя.

В мероприятието участваха и кметът инж. Емануил Манолов, заместник-кметът инж. Анастасия Вачева и старши експертът „Екология“ Кристина Георгиева.

 

Прочетена 843 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.