Понеделник, 19 Юли 2021 11:56

Павлкени и полският град Ломжа заздравиха дипломатическите си връзки

Делегация от Павликени участва в празненствата за празника на полския град Ломжа. От 2017 г. той е наш побратим град, а тази година отбеляза 603 г. от основаването си. За честванията там пристигнаха кметът инж. Емануил Манолов и директорът на БКД инж. Кирил Кирилов. Разходите по престоя им бяха покрити от любезните домакини.

Множество полезни срещи бяха организирали домакините, за да представят своето историческо минало, социалните си проекти и актуалния икономически профил на града и общината. 

Кметът на Ломжа Мариуш Кшановски и председателят на Общинския съвет Алиджа Конопка се срещнаха с чуждестранни делегации от градовете партньори, които дойдоха за Дните на Ломжа. На срещата присъстваха представители на Павликени, Борислав и Новгород Волински от Украйна и регион Солечники от Литва. Всеки от участниците представи града си. Домакинът г-н  Кшановски  подчерта, че това е и възможност за взаимни разговори за развитие на сътрудничеството и допълнителни идеи за предприятия и проекти, които могат да бъдат приложени заедно през следващите години. 

В разговори с домакините инж. Манолов е споделил възможността двете общини съвместно да развият ученическия лагер до морския град Бяла, който е собственост на община Павликени. 

Гостите присъстваха и на света меса в катедралата „Архангел Михаил“ и в церемонията за удостояване на почетните граждани на Ломжа през тази година. 

 

Прочетена 138 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.