Събота, 31 Юли 2021 20:38

Напредва ремонтът по девет улици в Павликени и една в Бяла черква

Към края на лятото трябва да е готов ремонтът на девет улици в град Павликени и улица „Юнак“ в Бяла черква. Репортер на в. „Павликенски глас“ беше на завършената улица „Ивайло“ и видя, че е приключило асфалтирането и на съседните, прилежащи към нея участъци. 

Ремонтът на уличната мрежа е финансиран с постановление на Министерски съвет,  което излезе точно преди Коледа м.г. Правителството отпусна  1,145 млн. лв. за целта.

Включват се участъци от следните улици "Христо Ботев", "Св. Св. Кирил и Методий", булевард "Руски“, "Бачо Киро", "Ивайло", "Гурко", "Преславска" и улица „Юнак“ в Бяла черква. Улиците "Мусала" и "Славянска" ще бъдат асфалтирани по цялата им дължина.

Изпълнител на строително-монтажните работи е фирмата „Пътища и мостове“ ЕООД, гр. Провадия. В някои от участъците частично ще бъдат подменени улични бордюри. сред дейностите се включва и подготовка на земната основа и направа на основа от заклинена трошенокаменна настилка с подбрана зърнометрия, фрезоване на отделни участъци от асфалтовата настилка и полагане еднопластово на плътен асфалтобетон, машинно полагане на плътна асфалтова смес  и ремонт (повдигане/сваляне) на ревизионни шахти и всички свързани с това разходи, включително транспорт.

 

Прочетена 1527 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.