Четвъртък, 19 Август 2021 20:50

Нов фестивал заявява Павликени като кулинарната столица на България

   Фестивалът на павликенската традиционна кухня ще се проведе на 5 септември в парк “Кирил Ракаров“ в град Павликени. Събитието е първо по рода си не само за региона, но и за цялата страна и си поставя за цел да заяви Павликени като кулинарната столица на България. Негови организатори са сдружение „Кулинарен фестивал – Павликени“, с подкрепата на Община Павликени.

   В изминалите месеци организаторите вече проведоха 60 броя кулинарни срещи с хората от всички населени места в общината, като бяха приготвени и показани над 1800 ястия в три категории: „Сладкарство“, „Тестени изделия“, „Манджи (супи, гозби, предястия, салати, мезета и т.н.)“. На 5 септември ще бъде показана истинската кухня с истинските хора от нашия район, както и уникални ястия.

   В събитието ще участват над 500 кулинари и ще покажат 500 ястия. Всяко населено място от региона ще има собствена шатра, в която първо ще покаже кулинарните си умения на живо, а после ще покаже предварително подготвени вкусотии, които ще участват в програмата.

   Водещ на събитието ще е Наско от „БГ Радио“.

   На 4 септември ще подгреем Павликени с рок концерт местни банди, а хедлайнер на събитието ще са „Диана Експрес“.

На 5-ти септември програмата започва с кукерско шествие от 9:00 ч. То ще започне от Автогарата ще премине по ул.“Васил Левски“, през площад „Свобода“ и ще стигне до градския парк. Там ще бъде и основната ни сцена, както и основната фестивална зона. 

    На сцената ще има почти целодневна фолклорна програма, в която ще участват местни и регионални фолклорни танцови и певчески състави.

    Към 16:00 ч. към фестивалната зона ще се включи Ути Бъчваров, който е  подготвил свое собствено шоу. Той ще премине през всички шатри и ще разкаже любопитни истории от всяка от тях, като ще има игри и съревнования за гостите на фестивала.

    В 19:00 ч. между шатрите ще се извие хоро, водено от танцьорите от ансамбъл “Добруджа”. Хорото ще се извие до Летния театър, където ще продължи вечерната програма, с голямо празнично шоу на едноименния ансамбъл. 

    По време на фестивала, гостите ще имат възможност да опитат от вкусно приготвените ястия, а всеки ще има възможност да закупи вкусна скара, бира и безалкохолни напитки. Всичко за фестивала се публикува в сайта www.pavlikenifoodfest.com и на фейсбук страницата му.

 

Прочетена 574 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.