Печат на тази страница
Петък, 10 Септември 2021 05:59

Междублоково пространство става паркинг с 66 места в град Павликени

   Започна изграждането на нов паркинг с 66 места, две от които за хора с увреждания, в град Павликени. Символичната „първа копка” на благоустрояването и вертикалната планировка на вътрешнокварталното пространство между улиците „Съединение“ и „Цар Иван Асен II“ направиха кметът инж. Емануил Манолов, представителят на фирмата изпълнител на строителната дейност инж. Тодор Хинков от „Пътища и мостове“ ООД и председателят на Общински съвет – Павликени Христо Кавалски. 

   Проектът предвижда изграждането на паркинг с асфалтова настилка с 66 места за паркиране, като две от тях ще бъдат за хора с увреждания. Оттичането на повърхностните води ще бъде обезпечено посредством изграждане на отводнителни шахти и канална мрежа, която ще се зауства в съществуващата градска канализационна мрежа в съседните улици. Предвидена за изпълнение е и хоризонтална улична маркировка с трайна бяла боя и стандартни светлоотразителни пътни знаци, монтирани на железни тръбни стойки, съгласно проекта. Предвижда се строителството на паркинга да приключи за три месеца.

   Средствата за реализиране на обекта възлизат на 227 820 лева с ДДС и са осигурени изцяло от бюджета на Община Павликени.

   Изграждането на паркинга в голяма степен ще реши проблема с недостига на паркоместа и ще подобри условията за живот на жителите на град Павликени. Новият паркинг ще облекчи условията за придвижване и по съседните улици.

   За изпълнител на строително-монтажните дейности е избрана фирма „Пътища и мостове” ООД, гр. Провадия с управител Росен Колелиев. 

  Строителен надзор на обекта ще осъществява фирма „Стройинвест-ВТ 1” ООД, гр. Велико Търново с управител инж. Димитър Йовков.

Авторския надзор по изпълнението на проекта ще осъществява фирма „Проект Плюс” ООД, гр. Велико Търново с управител арх. Цветелин Радев. 

   Във връзка с организацията и изпълнението на строително-монтажните работи на обекта Община Павликени се обръща с молба към живущите в района в периода от 18 август до 15 ноември тази година да не паркират автомобилите си на и в близост до строителната площадка.

   Церемонията завърши с изпълнение на децата от ДГ „Слънце“.

 

Прочетена 929 пъти