Вторник, 28 Септември 2021 12:34

1 532 ученици започнаха учебната година в община Павликени

1 532 ученици прекрачиха училищните прагове за новата учебна година в община Павликени. 139 са първокласниците. За учениците от първи, пети и осми клас бяха организирани празнични тържества, с изключение на училището в с. Батак, а останалите класове се събраха в класните си стаи. Всички ученици започват занятия присъствено при спазване на строги мерки за безопасност. Изпълнени са всички предписания в насоките на МОН. Училищните сгради са основно почистени и дезинфекцирани, автобусите за средищното образование са преминали първоначалния преглед.

Началото на учебната година в СУ „Бачо Киро“ уважи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов. „Днес започва поредната учебна година, която ще се проведе при извънредна ситуация. Убедени сме, че учебният процес трябва да продължи и затова сме се постарали вътре в училищните сгради да се спазва най-високо ниво на мерките за безопасност. Повярвайте ми, най-сигурното място, на което можете да бъдете извън къщи, е вашата класна стая – обърна се градоначалникът към всички присъстващи. – Вашето училище постигна много, за да направи обучението по-интерактивно и отговарящо на всички съвременни възможности за преподаване и учене. От вас се иска само прилежност и внимание в час“, каза кметът.

„За втори път откриваме учебната година под влиянието на пандемията, която ни причини много проблеми, ограничения, дистанциране. Искрено вярвам обаче, че трудностите могат да ни обединят. Отговорното поведение на всеки един от нас и спазването на мерките са факторите за по-дълга присъствена учебна година, на каквато всички се надяваме“, каза в словото си директорът на училището Петя Неделчева.

В ПГАТ „Цанко Церковски“ празника уважи председателят на ОС-Павликени Христо Кавалски. „Макар и пораснали и отдавна прекрачили за последно училищния праг, ние оставаме завинаги учениците на нашите скъпи учители! В този хубав и изпълнен с много положителни емоции ден се обръщам към българските учители и ученици, като им желая на първо място да са живи и здрави!“, каза той.

Всички първокласници получиха и традиционния специален подарък от Общината – родолюбива азбука за Павликени.

 

Прочетена 460 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.