Понеделник, 04 Октомври 2021 20:31

За хората, доставящи храна до дома - голямо „Благодаря“ от възрастните хора на с. Караисен

   „Благодаря на две дами - Рени Антонова и Димитрина Димитрова от Домашен социален патронаж - Павликени. Благодаря им, че доставят храна по селата. Бързи, точни, работливи. Изказвам благодарност и към ръководството, че разполага с качествен персонал. Всички потребители, които ползваме услугите на патронажа, имаме добро мнение. Благодарим ви!“

   С думи, извиращи от сърцето й, Марийка Вачкова от с. Караисен иска да отдаде заслужена почит на хората, които помагат на възрастните, останали сами в зенита на годините.

   Госпожа Вачкова ползва услугата доставяне на храна в дома от патронажа вече три години. Жената е на 74 години и заявява, че е доволна от качеството на храната, от обслужващия персонал и добавя: „Носят ни топла храна - супа и второ ядене, както и хляб, през ден. В петък получаваме и храна за съботния ден“. По думите й този начин на набавяне на храна за самотните възрастни хора е незаменим. Като изчислява разходите, които би направила за приготвянето на храната - тока, превоза до магазините, Вачкова е категорична, че услугата е изключително изгодна. „Какво повече да искаме“, казва тя. 

   По думите й доста са хората от с. Караисен, които ползват услугата, има и такива, които я питат какво да направят, къде да отидат, за да се запишат за храната. Не е чувала някой да се е отказал досега от топлата и вкусна храна. Марийка Вачкова не крие истината за себе си - годините й напредват, трудно е да пазарува сама, има и здравословни проблеми. Както самата тя обобщава, „така ми е по-добре на тези години“. Няма млади хора, комшии край нея. Няма роднини и близки, само приятелки се намират все още за помощ в крайни случаи. Затова говори с признателност за Рени и Дида, доволна е от тях, от отношението им към нея. 

   По думите й, по време на ковид кризата се спазват хигиенните условия, социалните работници идват с маски, храната се получава редовно, всеки ден. Друго, което много впечатлява и радва възрастната жена, е фактът, че социалните работнички не пестят сили и енергия, с котларките в ръце изминават пеш големи разстояния, но доставят храната буквално до прага на нуждаещите се, без значение дали има път с автомобил дотам.

   „Все пак доброто трябва да се знае, така ми диктува сърцето и другите, които познавам и получават храна, и те са доволни. Така го планирах и реших да ги поздравя. Заслужават го, трудът трябва да се цени, поощрение да има“, заключи Вачкова.

 

Прочетена 763 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.