Четвъртък, 21 Октомври 2021 10:20

МРРБ се ангажира с довършването на околовръстния път на Павликени

   Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще съдейства за довършването на околовръстния път на град Павликени. Това съобщиха от ведомството след среща на министър Виолета Комитова с кмета на общината инж. Емануил Манолов.

   Участъкът се явява естествено продължение на републикански път III-303. Изграждането му ще позволи да се облекчи движението в града, като трасето ще поеме трафика от товарни автомобили.

   За довършителните дейности на участъка е необходимо да се направи проектиране на оставащите за построяване 4 км от трасето и да се извърши отчуждаването на необходимите за целта имоти. Това вече е направено за ¾ от целия околовръстен път, като трасето е насипано с чакъл и затова към момента не се използва.

   С кмета на община Павликени министър Комитова обсъди и водоснабдяването на с. Върбовка. Довършването на довеждащия водопровод към селото е спряно през 2008 г. поради липса на финансиране.

   Министър Комитова се ангажира да обсъди с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура“ проектирането на околовръстния път на гр. Павликени и да се потърсят варианти за финансиране на обектите през следващата година.

 

Прочетена 329 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.