Вторник, 09 Ноември 2021 05:09

Румен Радев и Илияна Йотова в Павликени: Продължаваме заедно борбата за нова, просперираща България

В навечерието на Деня на народните будители президентската двойка разговаря с читалищни дейци

 

За нова, просперираща България, в която всеки е намерил своето място и е удовлетворен от труда си, възрастните хора живеят достойно и децата разгръщат потенциала си в родината, се обявиха от Павликени Румен Радев и Илияна Йотова. „Предстои ни избор не само за парламент и президент, а ценностен избор за нашето бъдеще. Непоколебимо следваме националната цел за укрепване на държавността. Без да създадем този устойчив фундамент, никое следващо управление и никоя политика не могат да успеят и отново ще попаднат във финансовия плен на олигархията. Борим се за управление – синтез на почтеност и компетентност“, заяви президентът Радев пред събралото се множество от хора. Той изтъкна, че пътят няма да е лесен след дългите години на срастване на партия с държава, на пълно проникване на олигархията във всички институции, на развихрила се корупция, на упражняване на власт с лъжи и натиск, на превзети медии.

„С г-жа Йотова бяхме заедно с Вас през тези пет години. Дори когато ни беше най-трудно, президентската институция остана единствената непревзета институция в държавата. Дори под най-силните атаки останахме твърди и непоколебими, защото ни водеше дългът към Вас“, подчерта Румен Радев. „Вашата подадена ръка ни вдъхва увереност и ни прави още по-силни. Пет години бяхме заедно в тази битка и ще продължим да бъдем с Вас“, заяви от своя страна Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е убедена, че България се нуждае от решителен, смел и отговорен човек за президент. От човек, който брани националния интерес пред европейските партньори. От човек, който има конкретни позиции по въпросите, които засягат всеки българин, и ги отстоява. „Президент, който вижда недъзите на десетилетието на Борисов и се бори с тях. Такъв президент е Румен Радев“, изтъкна Илияна Йотова.

В навечерието на Деня на народните будители президентът и вицепрезидентът разговаряха в Павликени с читалищни дейци. „Българското читалище и днес, въпреки трудностите, продължава да свети като пламъчето в кандилото пред българската икона. Наша задача е да съхраним тази уникална българска институция и хората, които работят в нея, да имат заслужено самочувствие“, посочи Илияна Йотова.

Подкрепа за кандидатите заяви и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов, който е член на инициативния комитет за издигането им. „За своите пет години начело на България Румен Радев показа загриженост за бъдещето на държавата ни и непоколебимост да се изправи срещу всяка форма на корупция. Призовавам повече жители на общината да отидат до избирателните секции и да упражнят свободно правото си на глас!“, каза кметът.

Икона на св. Петър и Павел подари на президента председателят на Общинския съвет Христо Кавалски. Той отправи пожелание закрилниците на Павликени да пазят и президентската двойка през втория им мандат.

 

 

 

Прочетена 330 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.