Понеделник, 03 Януари 2022 17:55

Общинските съветници от БСП с поредица жестове преди Коледа

Общинските съветници от БСП-Павликени продължават традицията си в седмиците преди Коледа да правят дарителски жестове в подкрепа на местната общност.

Съветниците социалисти подкрепиха семейството на покойната Емилия Ангелова от Бяла черква, която стана донор и спаси живота на трима души. Местните парламентаристи от БСП Христо Кавалски и Милка Христова се срещнаха със съпруга и сина й, който тази година ще бъде абитуриент, и им дариха 200 лева за коледните празници.

Финансово дарение за изографисването на църквата „Св. Иван Рилски“ в с. Дъскот бе другият жест на съветниците от БСП. Те посетиха храма в деня, в който се проведе благотворителен базар за събиране на средства за стенописването на сградата. По време на събитието отец Киприян направи водосвет и се раздаде никулденски курбан. Към нуждата църквата да придобие нов облик първа насочи вниманието 8-годишната Виктория, която изработи играчки от природни материали, за да събере нужните средства. Чрез нейните усилия и подкрепата на редица съмишленици мисията изглежда постижима.

„Инициатор е дете на едва осем години, което в навечерието на светлите християнски празници е решило да покаже на възрастните как да бъдем единни и обединени в общи каузи. Малката Вики ни преподаде днес един велик урок по човещина, родолюбие, великодушие и вероучение. Поздравих организаторите на събитието и ги приветствах за прекрасната инициатива. Пожелах да се съхранят в тези тежки дни на изпитания, а най-големият български светец – Иван Рилски, да пази и закриля тях и техните близки!“, каза Христо Кавалски при връчване на дарението.

 

Прочетена 57 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.