Понеделник, 03 Януари 2022 18:02

Шампионите по карате запалиха светлините на коледната елха

Олимпийският шампион по карате Ивет Горанова, заедно с каратистите от Спортен клуб по карате „Киокушин - Павликени“ и техния сенсей Боян Ангелов, запалиха светлините на коледната елха в града. Поканата към тях отправи кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов като признание за успехите им през годината; знак за значимостта на спорта и за уважението, което цялата общественост на града има към местните спортисти. По-късно павликенските каратисти получиха и призовете за спортист и треньор на годината в общината за спечелените през 2021 г. златни и сребърни медали от държавни първенства и национални купи.

„Да изпратим 2021 г. с добри спомени и да посрещнем Новата 2022 г. с повече обич и разбирателство в света! Да си пожелаем сили и градивна енергия за добри и благородни дела, мъдрост в житейските решения и човещина“, пожела на павликенчани кметът инж. Емануил Манолов. Той призова съгражданите си да отворят сърцата си за благотворителността и сподели за дарителската кампания, която се организира в подкрепа на лечението на общински служител. „Пожелавам ви да съхраните любовта, която получавате и давате през светлите празнични коледни дни и да черпите от нея енергия за добри дела!“, каза кметът.

За да се насладят на коледния концерт, на площад „Свобода“ се събраха стотици граждани. На сцената свои танци изпълниха възпитаниците от детските градини „Осми март“, „Слънце” и „Вяра, надежда и любов“ от Павликени. С фолклорни изпълнения се представиха Елка и Галия, с ръководител Десислава Дукова и музикален съпровод Борислав Димитров. Коледарите от Основно училище „Св. Климент Охридски“ – Павликени излязоха на сцената с песни и благословии и със силата да носят здраве и успехи. Дядо Коледа и Снежанка отправиха благопожелания за 2022 година.

Тържественото събитие завърши с пищна заря.

 

Прочетена 183 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.