Понеделник, 03 Януари 2022 18:04

Спортист № 1 в община Павликени за 2021 година е Трифон Маринов

Спортист № 1 в община Павликени за 2021 година е Трифон Маринов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”. Треньор на годината е Боян Ангелов от карате клуба, а най-изявен сред ветераните е Марио Куев от Футболен клуб „Удар“ – Бяла черква. Наградите бяха връчени по време на церемонията „Спортист на годината“, на която за седми път бяха отличени спортистите с най-високи успехи в изминалите 12 месеца.

Специален гост на церемонията беше олимпийският шампион по карате от Токио 2020 и бронзов медалист от Световното първенство по карате в Дубай – Ивет Горанова. „Честито на номинираните и техните треньори. Пожелавам им голяма мотивация, желание за победа и боен дух. Нека следващата година да е по-успешна от тази. Няма как без загуби, но когато допуснете загуба, трябва да можете да си вземете поука от нея“, каза тя.

„Макар тази година състезанията да са по-малко на брой, аз знам, че нашите спортисти положиха усилия да се подготвят, да бъдат на ниво и да дадат всичко от себе си. Успехите на нашите спортисти са успехи на Павликени! Сега ще наградим най-заслужилите, но съм казвал и в минали години, че всеки един наш съгражданин, който отдели време за спорт, вече е шампион!, обърна се към спортистите кметът инж. Емануил Манолов. – Благодаря ти, Ивет, че откликна на поканата ми и днес си сред нас. Трябва да знаеш, че в последните години каратето в Павликени се развива с много силни темпове и ние истински се гордеем с нашите каратисти и техните завоювани медали. Надявам се, че днес ще имаш време да им кажеш няколко окуражаващи думи и чрез твоя светъл пример нашите деца да помечтаят един ден да бъдат на олимпийската стълбичка“, обърна се градоначалникът към олимпийската шампионка.

Комисия с председател кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов и членове: инж. Албена Петрова – зам.-кмет на община Павликени, Катя Димитрова – началник отдел „Хуманитарни дейности”, както и общинските съветници от Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма с председател Тодор Кутрев и членове Петър Кънчев, Георги Шопов и Габриела Страхилова, се събра и номинира спортистите в трите категории. 

Първо място в категорията „Ветерани” заема Марио Куев от Футболен клуб „Удар“ - Бяла черква. Марио Куев е пример за младите футболисти в неговия тим. С присъствието си изгражда спокойствие и стабилност в отбора. С увереност, с прецизна и сигурна игра винаги дава най-доброто от себе си за постигане на победата.

Втори е Симеон Симеонов от Клуб по водни спортове „Росица“ - Павликени. През 2021 г. Симеон Симеонов има спечелени четири златни медала от Републикански първенства за ветерани.

Трето място не се присъжда.

Треньор № 1 за 2021 г. е Боян Ангелов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени“. В държавното първенство, провело се в Бургас, и в Националната купа, провела се в Ямбол, тази година състезателите на сенсей Боян Ангелов спечелиха общо 23 медала – 7 златни, 9 сребърни и 7 бронзови, във възрастовите категории деца, юноши младша и старша възраст.

Втора сред треньорите е Цвета Галунова от Шахматен клуб „Маринополци“, а трети – Гошо Илиев от Спортен клуб по волейбол „Павликени“.

Спортист № 1 в община Павликени за 2021 година е Трифон Маринов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”. Той е носител на златен и сребърен медал от тазгодишното държавно първенство.

Отличия получиха и състезателите в топ 10 на класацията:

2-ро място – Пресиан Йорданов от Шахматен клуб „Маринополци“ – гр. Павликени;

3-то място – Емил Валентинов от Спортен клуб по волейбол „Павликени“;

4-то място – Крисия Маринова от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”;

5-то място – Йордан Йорданов от Общински футболен клуб „Павликени”;

6-то място – Венцислав Георгиев от Баскетболен клуб „Росица” – град Павликени;

7-мо място – Марая Иванова от Клуб по водни спортове „Росица” – Павликени;

8-мо място – Дамян Стефанов от Спортен клуб по карате „Киокушин – Павликени”;

9-то място – Валери Йорданов от Футболен клуб „Недан” – село Недан;

10-то място – Стилиян Стефанов от Футболен клуб „Бъдеще” – село Бутово.

 

Спортът е приоритет на Община Павликени. И през 2021 г. се положиха усилия за издигане на нивото му и подобряване на спортните бази. Със средства от общинския бюджет започна изграждането на слънчева водогрейна инсталация за затопляне на водата в покрития плувен басейн в град Павликени. Ще бъдат инсталирани термопомпени обезвлажнители и газова въздухоотоплителна секция. С реализираните дейности сградата на басейна ще постигне клас „А“ на енергийна консумация.

Община Павликени е една от малкото общини в България, която предоставя безвъзмездно спортните обекти на всички клубове, развиващи дейност на територията на общината. За поредна година финансово бе подпомогната дейността на спортните клубове, в резултат на което сме свидетели на отлични спортни постижения по време на състезания и турнири от държавния и международния спортен календар въпреки обстановката и изпитанията, на които е подложен светът.

 

Прочетена 168 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.