Понеделник, 03 Януари 2022 19:04

Отрядът на Павликени е претендент за приза „Доброволно формирование на 2021 г.“

  Доброволното формирование на Община Павликени е номинирано в категория „Формирование на годината 2021 г.“ в конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в България. За наградата ще се борят и отрядите от Пловдив, Панагюрище, Благоевград, Велинград, Казанлък, Девня и Бобошево. Изборът на победител става чрез онлайн гласуване на https://navrb.bg/dobrovolno-na-godinajd-2021/ 

  Доброволното формирование на Павликени бе сформирано през 2017 г. със заповед на кмета инж. Емануил Манолов по решение на Общинския съвет. Първоначално в него се включиха 14 души, а към днешна дата вече са 20. Всички те са преминали основен курс за обучение на доброволци, проведен от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, и за оказване на първа помощ към БЧК.

  През 2021 г. отрядът се включи в гасене на пожар в близост до жилищни сгради в Павликени, както и в създаването на организацията за посещение на общинския пазар в града съобразно наложените противоепидемични мерки. Доброволците редовно участват в дейности по кастрене на сухи клони и премахване на опасни дървета.

  „Всеки може да подкрепи доброволния отряд, който му е направил най-добро впечатление през изминалата година, а крайният срок е до 24.00 часа на 10.01.2022 г. Всеки глас има значение. Нека засвидетелстваме своята признателност към доброволците, които неуморно се бориха със стихиите през изминалата година“, призовават организаторите на акцията.

 

Прочетена 172 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.