Понеделник, 03 Януари 2022 19:16

Ехо от празничните дни

Дядо Коледа и Снежанка посетиха село Дъскот. Точно на Коледа те бяха на центъра и  раздадоха лакомства и подаръци на децата от селото. Мероприятието беше организирано от Кметско наместничество село Дъскот.

***

Коледни приказки прочете кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов пред децата от ДГ „Слънце“ и ДГ „Вяра, надежда, любов“. Четенето в навечерието на Рождество Христово се превърна в традиция в изминалите години.

Градоначалникът беше избрал приказките "Чудните камбани", "Коледен подарък", "Баба Коледа" и "Дядо Дончо". Децата пък го поздравиха с коледна песен. 

***

Учениците от 5 и 6 клас при СУ „Бачо Киро“ зарадваха живеещите в Дом за стари хора в село Караисен. В часовете по технологии и предприемачество учениците изработиха коледни сувенири и картички, отправиха своите пожелания за здраве и светли празнични дни.

***

Дядо Коледа пристигна в село Димча качен на джип, а гостуването му се превърна в пъстър празник за всички. С чай и домашно приготвени курабийки и други лакомства местните жени го посрещнаха, а той раздаде подаръци на присъстващите деца. Организатори на събитието са НПО „Бъдеще за павликенския край“.

 

Прочетена 124 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.