Сряда, 02 Март 2022 14:01

Община Павликени започва изграждането на комбинирана площадка за детски игри и спорт в двора на ОУ „Св. Климент Охридски”

Комбинирана площадка за детски игри и спорт ще бъде изградена в двора на ОУ „Св. Климент Охридски” по нов проект на Община Павликени, финансиран от Проект „Красива България”.

Предвижда се да се изгради нова площадка за игра и спорт на открито, разположена в централната част на училищния двор. Тя ще отговаря изцяло на изискванията на наредбата за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. В централната част на площадката ще се разположи комбинирано детско съоръжение върху зона от цветна ударопоглъщаща синтетична настилка. Още една зона за игра, където ще бъдат разположени специални кубове за катерене и маса за тенис на открито, ще бъде обособена на площадката. Предвижда се изграждането на алеи, зелени ивици и разполагането на парково обзавеждане – беседки, пейки и кошчета в уширените зони на алеите. Ще бъде ремонтирана и съществуващата ограда откъм улицата от североизток. 

Обща стойност на проекта е 170 000 лева, от които 67 984 лева са безвъзмездната помощ. Съгласно правилата на програмата, „Красива България“ съфинансира само строително-монтажните работи и управлението от страна на ПКБ. Задължение е на Община Павликени да финансира всички останали дейности – проектиране, строителен и авторски надзор, въвеждане в експлоатация и т.н, както и озеленяването. За това Общинският съвет вече даде разрешение.

По време на изпълнението на строителните дейности на обекта ще бъдат наети безработни лица.

В ОУ „Св. Климент Охридски“ се обучават 310 деца от първи до седми клас. Всички ученици задължително поне един час седмично трябва да спортуват на открито. 90 % от учениците от първи до четвърти клас са на целодневно обучение. Нормативно се изисква един час почивка през деня, която децата прекарват в двора на училището.

 

Прочетена 1697 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.