Четвъртък, 09 Юни 2022 19:39

Национално признание за професионалното обучение в ПГАТ „Цанко Церковски“

   Учениците от професионалната гимназия са най-добре подготвени сред своите връстници, това показаха резултатите от няколко национални и регионални състезания по професии.

   Отборът на професионалното училище е безапелационен победител в националното състезание по “Oзеленяване и цветарство’’ в град Бургас в категорията „Букет микс“. Композициите от цветя и рециклирани материали на Валентина Великова, Александра Живкова и Джорджа Романо от Хв клас бяха класирани на първо място сред работите на ученици от 12 професионални гимназии в страната. Освен първите места, блестящото представяне на ученичките донесе и специалната награда на журито – за иновативност на ПГАТ „Цанко Церковски”. Съгласно регламента на националното състезание гимназията участва и с още един отбор – на ученици със специални образователни потребности. С грамоти, медали и много награди за цветните си композиции бяха удостоени Камелия Александрова от Ха клас и Нелина Йорданова от IXa клас

   Второ място в националното състезание „Млад фермер“ в град Ямбол зае единайсетокласникът Петко Тодоров. Той се състезава в модул „Механизация на селското стопанство“ срещу ученици от 12 професионални гимназии в страната. Нищожна разлика в точките остави извън челната тройка съотборниците му Йордан Йорданов и Кристиян Петров, също от 11 клас. За представянето си на състезанието, освен наградите и грамотите, учениците бяха отличени и от преподаватели от „Аграрен университет – Пловдив“. Те могат да запишат желана специалност в университета без приемен изпит и с право на безплатно общежитие. Оборът на ПГАТ „Цанко Церковски“ стигна до националния кръг на състезанието след като преодоля конкуренцията на 13 професионални гимназии от Северна България в регионалния кръг в Шумен.

   В друго състезание - „Знание за земеделието“, 12 ученици от различни специалности на ПГАТ „Цанко Церковски“ получиха отлични оценки, които се признават за положен кандидатстудентски изпит и придобиха право да запишат желана специалност в това професионално направление в РУ “Ангел Кънчев“ .

   Достойното представяне на учениците е признание за тяхното усърдие и професионализма на всички учители в направление „Механизация на селското стопанство“, както и на ресурсния учител на професионалната гимназията.

 

Прочетена 868 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.