Сряда, 21 Септември 2022 15:38

Мъж с дебело криминално досие измамил безработни

Радуш Стефанов е обявен за издирване в няколко области

 

   Униформените в Павликени и служителите на реда в още четири районни управления на територията на три областни дирекции в страната издирват 57-годишния Радуш Стефанов Ангелов от Левски. Той има дебело криминално досие. От пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Велико Търново уточняват, че в биографията си той е натрупал 13 криминалистични и 14 съдебни регистрации за идентични престъпления.

   Последната измама е на територията на Павликени и е от края на миналата седмица. Мъжът действал по следната схема – представял се пред жертвите си за бизнесмен, който търгува с месо на много изгодни цени. След договаряне на количеството, той изисквал стоката да бъде предварително заплатена. Така хората разбирали за измамата едва след като не получавали доставките.

   Мошеникът е действал и на територията на Велико Търново.

   Комисар Христо Христов, зам.-директор ОД МВР във Велико Търново, заяви пред репортери на БНТ, че схемата е позната за МВР. Извършителят е стар познайник на органите на реда. Той е с много криминални регистрации. Осъждан е за подобни престъпления, излежавал е присъдата си, но продължава да се занимава със същото.

   Старши инспектор Емил Брунков от РПУ – Павликени също пред БНТ заяви, че първата жалба е от януари. Мъжът е без лична карта и актуална снимка, обявен е за издирване в няколко области.

   От полицията отново напомнят на хората да не се доверяват на непознати и при никакви обстоятелства да не дават предварително пари. В случай на информация за местонахождението на издирвания мъж, всеки може да сигнализира на тел. 112, 0610/5 35 01 и 5 35 02 или в най-близкото поделение на МВР, при гарантирана анонимност.

 

Прочетена 807 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.